Hej!
En DCV ventil är till för att kopplandet skall gå smidigt till vilket har både sina fördelar och nackdelar. Vad jag har förståt så kan det vara lite ryckigt på mårgnanrna när bilen är kall. Jag skall länka lite sidor så ni får rätt uppfattning om den och en video om hur man byter ut den. Man kan så klart bara ta bort den men fan kom igen...en ingenjör som pluggat hela sitt liv måste ha satt dit den av NÅN anledning, så det får bli en fullflödes ventil istället.
Här kan ni köpa en fullflödes ventil...hittade ingen billigare.[/move]
http://www.zeckhausen.com/cdv.htm
Om du törs dig på detta själv så glöm INTE att lufta kopplingen efteråt och kolla vätske nivån i den. Och därefter kan ni byta kopplingen om den är slut och köra till en shortshift som jag skall göra på sommaren, då blir det...sayonara till de de flesta "tojbo" volvon 
Vad är det du vill åstadkomma egentligen? Jag förstår inte vad du menar. DCV-ventilen sitter där för att kopplingen skall gå långsammare helt enkelt, släpper man upp kopplingen snabbt så bromsas inkopplingen av drivningen en aning och det blir en mjukare start. Sen skriver du i samma mening att du ska byta ut den till en fullflödes fast en ingenjör har räknat ut att den ska sitta där.

Är det en fullflödes du byter till så borde det vara samma som att ta bort den då ventilen är just en flödesstrypning. Då har du ju ändrat på ingenjörens livsverk.

Om man vill ha en eller inte är väl en smaksak egentligen, sitter inga strypningsventiler på M-modellerna t. ex. Men då är det inte samma tryckplattor eller lameller heller så det är svårt att jämföra. Det som sker utan ventilen är att man får en kopplingsfunktion som är mindre förlåtande, lättare att få motorstopp och hårda inkopplingar utan ventilen. Ventilen gör bilen mera lättkörd.
På andra bilar har jag plockat bort den här då jag ansett det vara värt det, det på turbokonverterade bilar med många andra förutsättningar ändrade.
Krävs inte så många års studerande för att få titulera sig ingenjör heller
