Nyheter

Detta är en helt fristående privat sajt utan någon koppling till BMW Sverige eller BMW AG.

Författare [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Ämne: andreas_lofgren kliver fram  (läst 1735 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad andreas_lofgren

 • BMW Senior Medlem
 • *****
 • Antal inlägg: 669
 • Karma: +0/-0
 • Kön: Man
 • <>
andreas_lofgren kliver fram
« skrivet: december 19, 2009, 01:20:36 »
Mitt namn kanske inte är några större hemligheter men vem är jag egentligen? Jo, en 28 årig ständigt bilintresserad snubbe som pga jobb har hamnat i Stockholm. Är Östgöte från början, född och uppvuxen i Norrköping.

Ur ett fordonsperspektiv är Stockholm dessvärre en kass stad att bo i eftersom det hela tiden är en massa trafik ivägen. Men detta har inte hindrat mig från att försöka skaffa mig lite kul bilar i alla fall. Det började med en BMW 530i -02 som egentligen inköptes för att jag inte tyckte att 330 E46 330 var värd mer pengar än E39 när den hade kostat nästan 100k mindre som ny. Ekonom som jag är från Handelshögskolan så kunde jag inte räkna ihop en sådan affär  ;) Så det fick bli en 530i -02 istället som inköptes för väldigt trevliga pengar. En makalöst fin bil egentligen som var bra på det mesta. Dock så kändes den lite "avrundad" i brist på ett bättre ord. Inte helt sportig, inte helt komfortabel, varken billig eller dyr. Så den fick stryka på foten. Såldes till en kille som skulle ha den som vinterbil istället för sin Porsche 996. Alla har vi olika ekonomiska förutsättningar.

Tanken var då att vara billös ett tag eftersom jag krasst sett, inte har något större bilbehov egentligen. Det klarade jag - i 3 veckor. Sedan tröttnade jag på försenade bussar, matkassar på pendeltåg, och bristen på känsla av frihet. Så jag satte upp en kravspec på nästa bil som var ganska tydlig
-Fler än 4 cylindrar
-Mellanklassare
-Inte svindyr att försäkra
-Mer än 200hk
-Inte framhjulsdriven.

Ut kom då ett par alternativ, Mercedes C320, Audi A4 3.0, BMW 330 och *trumvirvel* Volvo S40N T5 AWD. Mercedes föll bort att det knappt finns några, dessutom gillar jag inte rost. Utbudet av A4 3.0 är också väldigt litet i Sverige. Det finns ett par sv. såld men dessa är oftast väldigt klent utrustad. Import orkar jag inte riktigt med då dessa kräver en annan typ av bakgrundskontroll. E46 kändes lite för lik E39an så den gick bort. Dessutom är rostproblemen avskräckande. Pundare åker rostiga bilar - inte jag.Kvar blev då faktiskt Volvon som jag gick och köpte. Eller gick, jag flög ner till Borås och köpte en osedd. Var riktigt nöjd med bilen då den var lite av en schweizisk armékniv på hjul. Det fanns inga situationer som satte den ur spel. Bra på allt, men inte bäst. Framförallt vintertid var bilen fantastisk.

Ett skifte i jobb gjorde dock att bilen blev stillastående mer än någonsin så det kändes korkat att ha någon bil överhuvudtaget. Återigen hamnade bilen på annons men det blev en otroligt seg försäljning. Ingen aning om att alla Sveriges puckon bestämt sig för att köra Volvo helt plötsligt för jäklar vad mycket oseriösa "köpare" jag var tvungen att hantera då. Att sälja BMWn var rena semestern i jämförelse. Det tog över 2 månader att bli av med Volvon men till slut dök rätt köpare upp och tog med sig bilen upp till Falun. Det lönar sig att ha råd att vänta när man säljer bil. Till slut blev det en bra peng.

Eftersom jag numera i stort sett bara behöver bil på helgerna och knappt då så blev det dags att köpa något mer entusiastbetonat. Tanken på cab växte sig då starkare eftersom det kändes som att antingen köper jag en nu - eller så väntar jag tills jag blir 55. En ny kravspec ställdes då upp som till stor del liknande den tidigare, denna gång med taklöst som tillägg. Dessutom var den tvungen att fungera som vardagsbil då jag av parkeringsskäl endast kan ha 1 bil. Fram tonade sig bland annat Mercedes SLK men den försvann pga att den inte har något ordentligt bagage. Dessutom är de flesta sålda med fyrcylindriga motorer och det vill jag inte ha. Ett annat alternativ var Audi A4 3.0 Cab då den ser riktigt modern ut och dessutom har vettiga utrymmen. Men hur mycket jag än letade så fanns det inte i närheten av Mellansverige ens. Samma sak med Nissan 350Z. Det fanns liksom inga att åka och titta på i rimliga avstånd. Misstänker att den hade försvunnit av utrymmesskäl också. Vidare tittade jag på Porsche Boxster men det kändes som en hel vetenskap. Pga reparationskostnader så krävs en annan typ av konditionstest innan man köper Porsche och det hade jag inte tid med. Kvar fanns då Z4 och E46 cab. E46 kändes dock omodernare än någonsin så den försvann fort. Det som avgjorde till Z4as fördel var när jag provkörde en kollegas och noterade att bilen faktiskt har ett rejält bagageutrymme.

Saken var avgjord, jag ska ha en Z4. Det fick också bli en 3.0 eftersom jag antagligen skulle tröttna på en mellanmodell för fort. Sv.såld vill jag också ha eftersom det underlättar bakgrundskontrollen. Bilen som jag till slut köpte stod hos en handlare som jag var i kontakt med i närmare 2 månader. Tid är ett utmärkt prutargument eftersom bilhandlare i allmänhet blir ganska irriterade av att se samma bil i hallen. Börjar det dessutom närma sig nollan är en Cab ingen höjdare att ha i hallen = bra pris för Löfgren.

Om man ska nämna lite mer tråkiga fakta så har min karriär främst funnits i managementkonsult branschen främst då i projektledningsfrågor inom SAP Finance. Det är dessvärre precis lika kul som det låter (man är mest barnvakt åt indiska utvecklare då) så jag sade upp mig och skaffade ett riktigt jobb. Numera jobbar jag som affärsutvecklare i en större nordisk mediakoncern. Ett klart mer spännande yrkesval då det har gett mig en del riktigt bra insyn i svensk bilmarknad. Som bilnörd är sånt alltid kul.  :)//Lövet
I garaget: BMW Z4 3,0

Utloggad Ghostrider

 • Karantän
 • BMW Senior Medlem
 • *****
 • Antal inlägg: 490
 • Karma: +0/-0
SV: andreas_lofgren kliver fram
« Svar #1 skrivet: december 19, 2009, 14:40:59 »
Trevlig och personlig presentation, Andreas..! Att du varit Volvoägare har vi redan glömt... ;)

Även jag var Volvoägare en gång i tiden när jag hade nytt körkort och ont om pengar.

Utloggad Gemini__

 • Moderator
 • BMW Senior Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 3256
 • Karma: +20/-0
 • Kön: Man
SV: andreas_lofgren kliver fram
« Svar #2 skrivet: december 19, 2009, 19:16:44 »
Ja det var en trevlig presentation. Som sagt, Volvoägare har vi väl alla varit mer eller mindre.  ;)
X5 E53 3.0l
M5 E34 -95
VW Passat 2.8l V6 4-MOTION

 

Reklampartners